Ontdek hoe rijk je gezegend bent als mens

In Genesis 2:7 staat: God maakte de mens van het stof van de grond, en blies in zijn neus een levensziel. De mens werd zo een levend wezen. In de Christelijke Mindfulness training van Mindfulness Centrum Heuvelrug in Veenendaal staat deze levensziel centraal. Je gaat je ziel weer ontdekken, opademen, uitademen en volgen in het ritme van de adembeweging. Je leert leven uit genade. Dat maakt deze Christelijke Mindfulness training anders dan een ‘gewone’ mindfulness training.

Waarom Christelijke Mindfulness

In de Bijbel kun je lezen dat Jezus als mens met volle aandacht aanwezig was bij die ene persoon, in dat ene moment. Hij was echt betrokken en maakte zich er nooit makkelijk van af. Hij ontweek niet en keek niet snel de andere kant op. Jezus maakte altijd tijd. Maar, nam ook tijd voor zichzelf. Soms heb je gewoon even hulp nodig om naar het voorbeeld van Jezus in aandacht te kunnen leven. Christelijke mindfulness kan voor jou die hulp zijn.

Voor wie is Christelijke Mindfulness?

De Christelijke Mindfulness Training is gericht op christenen die bewust vanuit hun geloof op zoek zijn naar vrede en rust. Je wilt je bevrijden van de vele automatische gedachten die je vertellen hoe de wereld in elkaar zit; wat je wel en niet moet doen. Samen vormen deze gedachten je automatische piloot. Handig voor routinematige activiteiten, maar niet meer zo handig als je leven lijkt te veranderen in een routineklus. De aandachttraining helpt je weer bewust te worden van wat er om je heen gebeurt. Je krijgt weer oog voor hoe het leven zich elk moment op een nieuwe manier ontvouwt.

Maak je geen zorgen om de dag van morgen, want de dag van morgen zorgt voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen last.

Mattheüs 6:34

Voeg je In deze christelijke aandachttraining leer je: hier toe

 • Vriendelijk, mild, compassievol aanwezig zijn bij dat wat er is in je leven
 • Opmerken en ontdekken hoe je reageert vanuit de automatische piloot
 • Zien hoe gemakkelijk we als mens oordelen over onszelf en anderen, en
  hoe de veelheid van onze gedachten hier een rol in spelen
 • Ervaren dat je rust kunt vinden
 • Steeds meer inzicht krijgen in hoe rijk je gezegend bent als mens

Hoe werkt Christelijke Mindfulness?

De Christelijke Mindfulness Training is gebaseerd op de jarenlange ervaring met zingeving en zinontlening van geestelijk verzorger en predikant Wilco van Wakeren. Wilco gebruikt het bewustzijn van de adem met het bewust ademen als de poort naar het diep ervaren van wat rust en vrede kan betekenen in een gehaast en druk leven. Dit wordt gecombineerd met westerse psychologische inzichten over gevoelens, gedachten en stress die worden ondersteund door joods-christelijke denkers.

Praktische trainingsinformatie

Centrum Zin Zorg in Veenendaal biedt de Christelijke Mindfulness Training aan als:

 • Individueel traject
 • Groepstraject tot maximaal 12 personen
 • Traject voor je kerk, gemeenschap, jeugd- en jongvolwassengroep of kring binnen je kerkgemeenschap
 • Duur: 8 weken met elke week een bijeenkomst van 2 uur.
 • Programma: samen met Wilco ga je aan de slag met oefeningen, waarna de ervaringen met de oefeningen worden besproken. Je krijgt ‘huis’werk mee voor de volgende bijeenkomst. De oefeningen verlopen in een rustig tempo en zijn voor iedereen te volgen.
 • Leeftijd: voor alle leeftijden

Ga bewuster door het leven

Deze Christelijke Mindfulness Training gaat je als christen en als mens veranderen. Je gaat bewuster door het leven en ontdekt op steeds meer momenten de rijkdom van het leven.

Bent u geïnteresseerd in een traject bij Centrum Zin Zorg?

Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Contactformulier