Traumaverwerking met bokstherapie op maat

Voor veel mensen met een trauma is het erg lastig om te praten over de oorzaak en de bijbehorende gevoelens en negatieve effecten in hun dagelijks leven. Bokstherapie kan uitkomst bieden. Door via boksen op een lichamelijke manier met traumaverwerking aan de slag gaan, komt naar boven wat in een gesprek vaak lastiger te uiten is. Centrum Zin Zorg in samenwerking met Leef Fit Vitaal in Veenendaal helpt je met bokstherapie op maat.

Traumaverwerking is voor iedereen anders

Iedereen gaat op zijn eigen manier om met een trauma. Ook de langdurige negatieve effecten van de traumatische gebeurtenis(sen), zijn voor iedereen anders. Traumaverwerking is daarom altijd maatwerk.

De effecten van een trauma kunnen zich uiten in zowel psychische als lichamelijke klachten. Denk aan:

  • Herbeleving
  • Vermijding van bepaalde situaties en omgevingen
  • Angststoornissen
  • Onrust en stress
  • Depressieve gevoelens
  • Prikkelbaarheid
  • Slaapproblemen
  • Machteloosheid
  • Weinig zelfvertrouwen
  • Boosheid en verdriet

Bokstherapie: hoe het werkt

Door met bokstherapie aan de slag te gaan, leer je je gevoelens en emoties herkennen en begrijpen. Je maakt een link naar je klachten zodat je ook deze beter gaat begrijpen. Dat geeft al veel verlichting. Tevens krijg je handvatten aangereikt waarmee je stap voor stap je klachten gaat verminderen en zelfs compleet kunt laten verdwijnen. Bovendien creëer je door de lichamelijke inspanning, de psychische ontspanning waar je zo naar verlangt. Het doel van onze bokstherapie op maat is dat jij het leven weer positief gaat inzien en nieuwe plannen durft te maken.

Maatwerktraject van bokstherapie

Tijdens een persoonlijke intake bespreek je samen met je bokscoach hoe het trauma je leven nu beïnvloedt. Aan de hand van deze klachten ga je aan de slag met gerichte het boksoefeningen. Deze geven je inzicht in valkuilen en patronen die je stap voor stap gaat oplossen of leert omzeilen. Per sessie kijk je samen met je bokscoach naar wat er op dat moment in je leven aandacht nodig heeft.

Aan de slag met traumaverwerking?

Wil jij aan de slag met traumaverwerking? Maar vind je het moeilijk om te praten over het trauma en de bijbehorende emoties en gevoelens? Dan kan bokstherapie op maat voor jou de sleutel zijn. Samen met je persoonlijk bokscoach werk je toe naar een leven waar jij weer zin in krijgt. Wij zorgen voor de bokshandschoenen.

Geïnteresseerd? Neem contact op voor meer informatie. Of meld je direct aan voor een intakegesprek.

CONTACTFORMULIER